1. Wanneer ook uw kat moet verhuizen, speelt de voorbereiding een belangrijke rol. Katten merken al snel dat er iets op til is. Merkt u dat uw kat zenuwachtig begint te worden? Laat ze dan alvast wennen aan verhuisdozen en eventueel zelfs aan de box waarin u de kat gaat transporteren. Mag uw kat ook alleen naar buiten? Voorzie dan een tag met uw nieuw adres. Mocht u kat onverhoopt te lang wegblijven, dan vermijdt u dat niemand weet waar ze naartoe kan. Het is een goed idee om uw kat in de week voor de verhuis al binnen te houden.
  2. Maak op de verhuisdag zelf meteen een kamer leeg die vanaf dan de ruimte wordt waar uw kat rustig kan spelen tot u vertrekt. Zorg voor voldoende kattenvoer en drinken, maar uiteraard ook voor haar vertrouwde speeltjes.
  3. Herhaal dit scenario in het nieuwe huis om te vermijden dat uw kat overdonderd geraakt door de vele verhuisdozen, of erger nog: het op een lopen zet als iemand per ongeluk een deur vergeet dicht te doen. Katten blijven de eerste weken na de verhuis beter binnen en kunnen daarna – bij voorkeur onder begeleiding – rustig de omgeving gaan verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu