Hoe de gemeente verwittigen bij verhuis?

Gaat u binnenkort verhuizen? Overheidsdiensten worden vaak automatisch op de hoogte gebracht, maar er zijn ook heel wat instanties en personen die u zelf moet verwittigen. Breng iedereen tijdig op de hoogte om te vermijden dat u een betalingsachterstand oploopt omdat uw factuur naar het verkeerde adres werd gestuurd. Hoe moet u de gemeente verwittigen bij uw verhuis?

Uw nieuwe adres doorgeven bij verhuis

Heel wat overheidsinstanties worden automatisch op de hoogte gebracht wanneer u verhuist naar een andere gemeente. Hoe gebeurt dit precies?

Ga binnen de acht werkdagen na de verhuis langs bij de dienst bevolking van uw nieuwe woonplaats. Doet u dat niet of te laat, dan kan de gemeente u hiervoor beboeten. U kunt langsgaan bij de dienst bevolking, maar u mag de adreswijziging ook schriftelijk, per fax of elektronisch melden. De enige voorwaarde is dat u zich voldoende identificeert door uw persoonsgegevens en uw rijksregisternummer te vermelden.

Als de adreswijziging voor het hele gezin geldt, volstaat het dat één van de meerderjarige leden van het gezin de aangifte doet. Als een minderjarige van adres verandert, moet hij vergezeld zijn door iemand die het ouderlijke gezag uitoefent.

Uw nieuwe gemeente brengt dan uw oude gemeente op de hoogte. Indien nodig kan u in uw nieuwe woonplaats ook de inschrijvingsbewijzen van uw wagen en wagens van andere gezinsleden laten aanpassen. Want hierop moet uw adres worden aangepast. En vraag een eventuele parkeerkaart aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu