Uw huisdier verhuizen met minder stress
Heeft u een huisdier en gaat u binnenkort verhuizen? Dan moet u naast de gewone voorbereidingen van de verhuis ook een aantal zaken plannen voor de verhuis van uw huisdier. Afhankelijk van het huisdier, heeft Louis Verhuizingen uit Limburg een aantal specifieke tips om de overgang voor u en uw huisdier zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Uw kat verhuizen in drie stappen
- Wanneer ook uw kat moet verhuizen, speelt de voorbereiding een belangrijke rol. Katten merken al snel dat er iets op til is. Merkt u dat uw kat zenuwachtig begint te worden? Laat ze dan alvast wennen aan verhuisdozen en eventueel zelfs aan de box waarin u de kat gaat transporteren. Mag uw kat ook alleen naar buiten? Voorzie dan een tag met uw nieuw adres. Mocht u kat onverhoopt te lang wegblijven, dan vermijdt u dat niemand weet waar ze naartoe kan. Het is een goed idee om uw kat in de week voor de verhuis al binnen te houden.
- Maak op de verhuisdag zelf meteen een kamer leeg die vanaf dan de ruimte wordt waar uw kat rustig kan spelen tot u vertrekt. Zorg voor voldoende kattenvoer en drinken, maar uiteraard ook voor haar vertrouwde speeltjes.
- Herhaal dit scenario in het nieuwe huis om te vermijden dat uw kat overdonderd geraakt door de vele verhuisdozen, of erger nog: het op een lopen zet als iemand per ongeluk een deur vergeet dicht te doen. Katten blijven de eerste weken na de verhuis beter binnen en kunnen daarna – bij voorkeur onder begeleiding – rustig de omgeving gaan verkennen.
Uw hond verhuizen in drie stappen
- Denk voor de verhuis na over hoe u uw hond gaat transporten. Regel het transport ruim op voorhand, zodat u zich daar verder geen zorgen hoeft over te maken.
- Zoek op de verhuisdag zelf een rustige kamer waarin uw hond terecht kan in afwachting van uw vertrek, of breng uw hond indien nodig naar een kennel.
- Probeer na de verhuis zo snel mogelijk het vertrouwde ritme van uw hond weer op te pakken en voorzie een tag aan zijn halsband met uw nieuwe adresgegevens.
Uw vis verhuizen in drie stappen
- Begin een vijftal dagen voor uw verhuis met het dagelijks verversen van 1/5 van het aquariumwater en geef uw vissen vanaf de dag voor vertrek geen voeding meer.
- Haal tijdens het verhuizen de vissen en planten uit de bak en vervoer die in goed afgesloten plastic zakken samen met voldoende water uit het aquarium. Probeer verder om zoveel mogelijk aquariumwater in de bak te laten tijdens het transport om de waterwaarden niet te veel te beïnvloeden. Pak alle overige elementen van het aquarium zoals de decoratie, maar ook de filter en andere accessoires apart en bij voorkeur niet gereinigd in.
- Installeer uw aquarium door alle elementen weer op de juiste plaats te zetten, inclusief de planten en het mee vervoerde water. Als het water op temperatuur is, plaatst u ook uw vissen terug.
Hulp nodig?
Als u deze stappen volgt, is verhuizen met huisdieren geen enkel probleem. Mocht u nog vragen hebben over het transport van uw huisdier of over verhuizen in het algemeen: contacteer ons! Met een goede planning, de juiste verhuisfirma en vooral een goede dosis gezond verstand, verloopt uw verhuis volledig rimpelloos.
Hoe helpen wij u?
- Inpakken van huisraad, meubilair en/of kunst
- Nationaal & internationaal
- Verhuisverzekering
- Meubelbewaring onder temperatuur- & vochtcontrole!
- Verhuis gemakkelijker met verhuiscontainer
- Een goede voorbereiding met onze verhuistips
Contacteer Ons
Heeft u nog vragen over verhuizen? Stel ze. Wij helpen u graag verder en hebben een jarenlange ervaring in verhuizen. Ook als u op zoek bent naar stevige verhuisdozen in Limburg, kunt u gerust bij ons terecht. Contacteer ons vandaag nog.